Testkjøring av XC90 i Barcelona

Jeg har vært i Spania et par dager og testkjørt vår nye XC90 sammen med noen journalister. Det er bare å glede seg til første mars.

Volvo-XC90-Profil-300x225Endelig….. Det er en stund siden sist dere hørte fra meg på bloggen min, og derfor tenkte jeg denne gangen å ta dere med på en liten reise.

Onsdag 18. februar – fakirfly

I dag er det onsdag18. februar. Jeg sitter på et fly på vei til Barcelona. Kun avbrutt av en kort mellomlanding i Frankfurt. Sammen med meg reiser seks norske journalister. Vi er på vei til det internasjonale test og pressekjøringseventet for vår helt nye Volvo XC90. Testkjøringen finner sted i Tarragona, like i nærheten av Barcelona.

Vi møttes til innsjekking på Gardermoen kl 05:45 og noen kalte det med rette et fakirfly. Det er en tidlig morgen.

Jeg vet journalistene er spente på hva de kommer til å oppleve når de nå endelig skal teste bilen vi alle har ventet på så lenge. Noen journalister fra andre markeder har allerede testkjørt, og tilbakemeldingene er strålende, så dette lover godt.

Vi lander i Barcelona ca. kl 12 og etter en rask lunsj skal jeg holde min presentasjon for journalistene. De får først høre litt om den gamle XC90 før jeg tar de med meg inn i teknologiens verden til vår nye XC90. Jeg gleder meg.

Kort tid etter sitter journalistene for første gang bak rattet i vår nye XC90, og den første delen av testkjøringen starter.

Volvo-XC90-front-1024x768

Dagen avsluttes med en felles middag med journalister fra andre markeder og flere av mine kollegaer fra Volvo Car Group. Jeg kommer tilbake med en oppsummering av dagen og tilbakemeldingene fra testkjøringen i morgen-:)

Torsdag 19. februar, tenkte vi det ikke

Gårsdagen ble fantastisk med utrolig mange positive tilbakemeldinger. De norske journalistene er samstemte med den internasjonale presse om at Volvo tar et langt steg inn i fremtiden med den nye XC90.

Volvo-XC90-Pause-1024x768

Både teknologi, eksteriør og interiør høster utrolig mange lovord. Dette er naturligvis hyggelig, men også utrolig viktig. Slike tilbakemeldinger bekrefter at vi tenker riktig på hvordan Volvos fremtid skal skapes og hvordan bilene våre skal være.

Volvo-XC90-Internior-e1424360358297-768x1024

Nå er vi straks klare for neste runde med testkjøring. Jeg gleder meg, og denne gangen blir både jeg og vår informasjonsdirektør Rune, med ut på de spanske motor- og landeveier.

Og ja, det holdt jeg på å glemme. Gårsdagens middag i Tarragona var utrolig hyggelig. God mat sammen med mange hyggelige gjester.

I den delen av Spania som vi befinner oss i er allerede våren godt på vei. Gradestokken viser 16 grader. Solen skinner og gir oss en god følelse når vi cruiser avgårde. Selv om jeg nok ikke klarer å være 100 % objektiv lover dette urolig godt for de mer enn 500 kundene hjemme i Norge som allerede har kjøpt sin nye XC90 før de verken har sett bilen ordentlig, og – ikke minst – før de har prøvekjørt. Dere kommer ikke til å bli skuffet, jeg lover.

Jeg er utrolig glad for de muntlige tilbakemeldingene fra journalistene så langt, og etter en rask lunsj skal vi igjen ut på landeveien.

Nå har journalistene testet mange av de varianter av XC90 vi har her i Spania. Dette gjelder både motorvarianter og forskjellige chassis, blant annet vår nye luftfjæring.

Det er mye for journalistene å sette seg inn i og mange detaljer å notere seg, men jeg ser de jobber konsentrert og energisk. Jeg tror norske lesere kan glede seg til utfyllende vurderinger og kommentarer. Som sagt er det mange positive tilbakemeldinger, både fra de norske og fra deres journalistkollegaer fra andre markeder.

Et miljøavtrykk ingen trodde var mulig

Jeg selv er nok kanskje aller mest glad for vår XC90 Plug In Hybrid, en utrolig bil med fantastiske ytelser og et miljøavtrykk så positivt at ingen trodde det var mulig. 59g CO2 utslipp pr km.

XC90-Verdensrekord-Twin-Engine-1024x768

Det føles utrolig bra å ha utviklet en slik bil. Mange hjemme har sagt at 2015 blir Plug In Hybridenes år, ikke umulig at det kanskje også blir Volvo XC90 Plug In Hybridens år, jeg velger å tro det 🙂

På tide å dra hjem

Da er vi tilbake på flyplassen i Barcelona. Våre journalister ser fornøyde ut, men de er 100 % profesjonelle og røper ikke så mye om hva som kommer til å stå på trykk de nærmeste dagene. Jeg har en god følelse.

Med vennlig hilsen, Øystein

Fredag 20. februar – tilbake igjen i Oslo

Journalistenes anmeldelser har vært fantastiske, her er noen linker til artiklene, jeg gleder meg til fortsettelsen:

Klikk på bildet for å gå til artikkelen. 
DN-Volvo-XC90
Klikk på bildet for å gå til artikkelen.
TV2-Volvo-XC90
Klikk på bildet for å gå til artikkelen.
BilNorge-Volvo-XC90
Klikk på bildet for å gå til artikkelen.

2 kommentarer til «Testkjøring av XC90 i Barcelona»

 1. Jeg gleder meg mer til S80 (eller, det ble vel S90 som jeg forsto det, sammen med V90?) og S60 kommer i denne fasongen! XC90 er ikke noe for en singel ung herremann, men om Volvo holder denne kursen så tror jeg nye biler i sedanform kan bli noe helt annet enn dagens biler! Og for all del, dagens S80 er fortreffelig, en Volvo i mine øyne, S60 ble litt moderne, for stort sprang.

 2. Hei Jim Tore,
  Tusen takk for kommentaren din !
  Vi gleder oss også veldig til tiden fremover. Jeg kan naturlig vis ikke kommentere mye på fremtidige modeller. Dog må jeg kunne si at du kan fortsette å glede deg, du kommer ikke til å bli skuffet.
  Følg gjerne med her på bloggen min eller på våre sosiale media, jeg lover å røpe hemmeligheter så tidlig som jeg overhode kan.

  Med vennlig hilsen
  Øystein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *