På vei hjem fra Barcelona

Refleksjoner fra et to-dagers Europamøte.

Volvo-bil-Barcelona
Gode omgivelser

I dag 6 september sitter jeg på flyet hjem fra Barcelona.  Jeg har vært i et to-dagers Europamøte sammen med øvrige europeiske ledere.

Det har vært to svært effektive dager med diskusjoner om hva som skal skje denne høsten, hva skal prioriteres og hva skal nedprioriteres eller legges vekk.

Til tross for to hektiske dager er det selvsagt ikke feil å få forlenget sommeren med noen varme, solfylte dager i en liten spansk by rett sør for Barcelona.

Intense og spennende dager

Dagene har som sagt vært intensive og ikke minst spennende. Om ikke mange uker lanserer vi vår nye XC40, og jeg røper ikke for mye om jeg sier at vi smugtittet litt på den her nede i en mørk og strengt bevoktet garasje. Jeg kan love dere en utrolig spennende billansering!

Selvsagt kommer det mange nye og tekniske løsninger i digitaliseringens verden. Selvsagt blir det en enda sikrere Volvo, som igjen setter nye standarder i dette bil-segmentet. Og – ikke minst –  selvsagt har vi noen hemmeligheter som jeg absolutt ikke får lov å røpe.

Likevel velger jeg å være åpen og si at dette er noe av det mest fascinerende jeg har vært med på i min etterhvert lange Volvo-karriere.  Det er bare å glede seg!

Volvo-selskap-Barcelona
Hageparty i Barcelona

Stadig nærmere vår null-visjon

Når det er sagt, brukte vi mye av tiden til å analysere og tolke de store endringer vi ser i markedet knyttet til hva våre kunder ønsker og krever av oss.  Det er ingen tvil om at bilbransjen står overfor store endringer. Digitalisering og oppkoblede biler vil medføre helt nye mobilitetsløsninger i tiden som kommer.  Samtidig nærmer vi i Volvo oss vår null-visjon; Ingen hardt skadet eller forulykket i en ny Volvo etter 2020.

Det norske bilmarkedet fortsetter å utvikle seg positivt, og har en tydelig plass i mediebildet hvor selvsagt sikkerhet, miljø og selvkjørende biler er de områder som får størst oppmerksomhet.

Dog får vi vel finne oss i at vi i øyeblikket kommer litt i skyggen av den pågående valgkampen og Stortingsvalget om bare noen uker.

Så kjære lesere av bloggen min, to hektiske dager i Spania ligger bak meg og jeg gleder meg til å komme hjem og ta fatt på en utrolig spennende Volvo-høst sammen med mine kollegaer i Volvo Car Norway og selvsagt sammen med dere som kunder.

Med vennlig hilsen

Øystein

2 kommentarer til «På vei hjem fra Barcelona»

 1. Hei Øystein,

  VG+ har en sak i dag hvor XC60T8 setter ny «rekkevidderekord». Det er vel samme batteripakke i denne som i min 2017 XC90 – og ryktene jeg har hørt er at oppnådd rekkevidde skyldes en justering av batteritemperaturer.

  Er det mulig å oppgradere sofware for oss som har t8 av eldre modell?

  1. Hei Gunnar,
   Din kommentar har av en eller annen grunn blitt liggende, det beklager jeg sterkt! Om spørsmålet ditt fortsatt er aktuelt kan du sende det med litt detaljer til min mailadresse, oherland@volvocars.com så skal jeg hente fakta fra våre spesialister

   Med vennlig hilsen
   Øystein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *