For en fantastisk spennende fremtid!

Den siste tiden har vi i Volvo Cars arbeidet med svært spennende teknologiprosjekter.

ØysteinHerland_24Jeg beklager at jeg en tid har vært litt fraværende her på bloggen min.  Dette skyldes ikke mangel på tema, men jeg har vært sterkt fokusert og opptatt med de mange spennende prosjekter som vi jobber med. Nå er jeg klar til å dele noen spennende nyheter med dere, og jeg er også klar til å motta tilbakemeldinger på hva dere mener er viktig at vi gjør i tiden fremover.

Ny og fantastisk XC90 på vei

Mange av mine kollegaer jobber nå intenst med den forestående lanseringen av vår helt nye XC90 i løpet av høsten – av flere grunner et av våre aller viktigste prosjekter. For det første er det en stor og viktig lansering av den første modellen på vår egen teknologiske plattform. Dessuten vil denne bilen sette en rekke nye industristandarder – både sikkerhetsmessig, miljømessig og teknologisk.  Vi gleder oss fantastisk til denne lanseringen, og det er vanskelig å holde på hemmelighetene helt frem til høsten …

Men la meg fortelle litt om andre nyheter og prosjekter vi arbeider med, og hvordan disse henger sammen med våre nullvisjoner – ingen hardt skadde og forulykkede i en ny Volvo etter 2020, og vår nullvisjon for utslipp.

Autonom og sikker kjøring

For å nå våre visjoner har vi foretatt spennende valg.  Et av våre viktigste prosjekter har vi startet i Sverige – våre biler overvåker kjøreforhold, glatte veier, snø og annet som påvirker trygg og sikker kjøring, og sender så data om dette til veimyndighetene slik at de kan sette i gang tiltak som for eksempel salting og brøyting. Prosjektet er et svært viktig bidrag til økt sikkerhet på veiene. Vi har store forventninger til at dette prosjektet også skal utvides til å gjelde flere land, også Norge.

I samme kategori har vi satt i gang et prosjekt som heter autonom kjøring. Dette er enkelt fortalt biler som kjører av seg selv, uten medvirkning av sjåføren.  Vi har allerede en rekke biler i test i Gøteborg, og innen 2017 skal dette utvides til et betydelig antall biler som kjører både på utvalgte motorveier og på lokalveier i og utenfor Gøteborg.

I prosjektet har vi tatt med oss erfaringene fra biltogene som vi testet ut.

Prosjektet kjøres i nært samarbeid med svenske myndigheter, og støttes av den svenske regjering. Tilsvarende prosjekt skulle enkelt også kunne kjøres i Norge.

I tillegg til disse to spennende prosjektene skjer det også stor utvikling i det vi i Volvo kaller Connected Car.  Mange av dere kjenner sikkert Volvo On Call som et sikkerhetssystem som varsler automatisk om hvor bilen din er hvis det skjer en ulykke.  Av mer bekvemmelighetshensyn kan også bilens dieselvarmer startes fra smarttelefonen din. Eller – om du ikke husker hvor på parkeringsplassen du parkerte – kan du enkelt be bilen din om å tute og blinke.

I tiden fremover vil det kontinuerlig legges inn nye funksjoner i tråd med innspill vi mottar fra dere. Allerede nå kan du fra Volvo on Call App’en sende en destinasjon til navigasjonsanlegget i bilen. Sitter du hjemme og planlegger neste dags kjøring, sender du bare adressen til navigasjonsanlegget via Volvo on Call App’en. Neste morgen når du starter bilen vil den aktuelle adressen automatisk settes som destinasjon. Smart, ikke sant?

Avslutningsvis ønsker jeg igjen å vende tilbake til den forestående lanseringen av helt nye XC90.  For en tid tilbake gikk vi, som en av de aller første bilprodusenter, inn i et samarbeid med Apple. Vår XC90 blir utstyrt med Apple Car Play.  Det betyr at du får opp den samme skjermen på konsollen i bilen som du kjenner fra din Iphone.  Spennende det også, ikke sant? Men det stopper ikke her. Vi jobber hardt med et begrep som heter HMI (Human Machine Interface). Dette innebærer at betjening av bilens funksjoner skal være like intuitive som for eksempel din egen smartphone.

Fremtiden er digital! Hva tenker du?

10 kommentarer til «For en fantastisk spennende fremtid!»

 1. Hei Øystein!

  Det er en spennende tid som kommer for alle Volvo elskere, men det er én ting jeg vil trygle og be om, og det er at Apples Car Play ikke blir det eneste alternativet til bilens undeholdningssystem. Vær så snill og ikke kast ut Connected touch, men la det være et option. Mtp at Android har 80% markedsandel burde være et godt argument for å beholde Connected Touch. Det lukkede systemet til iOS er ikke veldig kompatibelt med Android baserte telefoner.

  Mvh Herman

  1. Hei Herman,
   Takk for tilbakemelding. Det er klart at våre biler også skal kommunisere med Android teknologien 🙂
   Altså, ingen grunn til bekymring, men bare å glede seg enten man er Appel eller Android bruker

   Med vennlig hilsen
   Øystein

  1. Hei Magne,
   Dette tar vi med oss videre i den teknologiske spennende reisen vi har startet på.
   Se også mitt svar til Herman om samme tema.
   Med vennlig hilsen
   Øystein

 2. Hei, den nye Concept Coupé er etter min mening det ultimate når det gjelder utvendig design, når kommer den i produksjon og er klar for salg?

  Mvh
  Tommy Egeland

  1. Hei Tommy,
   Takk for en hyggelig tilbakemelding. Du og mange andre har gitt slike tilbakemeldinger og det synes jeg er veldig hyggelig. Nå er det slik at dette er en konseptbil, men det vi ønsker å vise er hvordan vi vil videreutvikle vårt design i tiden fremover. Det gjør vi med denne og de to andre konseptbilene, Consept XC og Consept ES vi har tatt frem på vår nye SPA plattform.
   Derfor er dine og andres tilbakemeldinger viktige for oss for å bekrefte at vi tenker rettm så igjen takk for flott feedback

   Med vennlig hilsen
   Øystein

 3. Hei Øystein.

  Ser du nevner ganske ofte XC 90 på din blogg, og skjønner at den er det nye flagskipet. Jeg er en BMW mann helt til NÅ. Prøvekjørte XC60 2015 mod aut 163 hk, og ble meget, meget imponert. Så i dag bestiller jeg en XC60 2015 mod på avd Minde i Bergen. Skriv gjerne litt om denne bilen også, som er så fantastisk med et rå ytre, og ikke mindre invendig.

  Mvh

  Roy Taranger

  1. Hei Roy !

   Først av alt, gratulerer med ny Volvo XC60 !
   Jeg skal gjøre alt som er mulig for at dette skal bli en bra bilooplevelse i tiden som kommer og lover også å skrive om XC60 på bloggen min.

   Med vennlig hilsen
   Øystein

   1. Hei Øystein.

    Takker for svar Øystein, og jeg bestilte XC60 samme dag som jeg skrev innlegget til deg. Får bilen mellom 11 og 17 des.
    Gleder meg som en unge, selv om det er noen gode år siden nå.

    Mvh
    Roy Taranger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *