Volvo Ocean Race stop-over

I slutten av forrige uke dro jeg til Lisboa sammen med noen av Norges dyktigste Volvo-selgere.

Den 9 måneder lange Volvo Ocean Race konkurransen hvor 7 team kappseiler jorden rundt, hadde denne helgen stop-over i Lisboa, og vi har vært på studietur til Volvo Ocean Race organisasjonen i Lisboa. Racet er verdens mest krevende havseilas-konkurranse, og vi i Volvo kaller dette «Life at the Extreme».

Volvo-Ocean-Race-stop-over-Herland

Seilas over 10 måneder

Startskuddet for Volvo Ocean Race 2014-15 gikk i Alicante den 4. oktober 2014 og de syv konkurrerende lagene beregnes å gå i mål i Gøteborg i slutten av juni 2015. På veien til Gøteborg er de innom ni havnesteder. Ruten er 38,739 sjømil lang, eller 71,745 kilometer og er inndelt i etapper – det lag som har det sammenlagt beste resultatet fra alle etapper vinner.

I Lisboa møtte vi teamene og fikk lære hvordan dette racet er satt sammen, hvordan teamene jobber og hvordan organisasjonen og støtteapparat koordinerer det hele. Og – ikke minst – hvordan teknologien gjør det mulig både å gjennomføre et slikt race og hvordan kommunisere til media og publikum som følger racet.

Det var uhyre lærerikt å høre hvordan de jobber og hvordan teknologien er integrert i det hele. Teknologien har både en rolle i å gjøre racet så sikkert som mulig, og også så publikumsvennlig som mulig.

Publikumsdelen har naturligvis også en stor rolle når det er målgang i de enkelte etappene rundt om i verden. Racet startet som sagt i Alicante i oktober 2014 og går i etapper innom 8 havner til målgang i Gøteborg i juni 2015.

De 7 teamene som konkurrerer i dette racet har i år helt like båter, en Volvo Ocean 65. Dette gjør racet ekstra spennende da det nå kun er deltakernes prestasjon, teamenes samarbeid, fokus, dyktighet og strategivalg som avgjør hvem som vinner.

Før de tre etappene som gjenstår er det fem av teamene som kan vinne det totale racet. Aldri har det vært så jevnt når det nærmer seg slutten. Det har heller aldri vært så mange som har fulgt racet eller vært til stede og besøkt oss i Race Village under målgang for de enkelte etappene. Som teknologientusiast synes jeg det er ekstra spennende å følge racet på app som også viser direkte streamet video fra noen av båtene.

Digitalt lederskap

Volvo-Ocean-Race-9-juniEn annen ting som fascinerer meg er at alle båtene er utstyrt med mange ti-talls sensorer som hvert 15. sekund via Inmarsat (samme satellittsystem som benyttes av NATO) sender utrolige mengder data til vårt Race Control Center i Alicante. Der ser vi døgn-kontinuerlig detaljer rundt båtene til hvert av teamene, så som værforhold, fart, temperatur, krengningsvinkel og mye mye mere. Dette gjør at vi øker sikkerheten til teamene samtidig som vi har svært mye data som fritt deles med media og de som følger racet. Dette er ytterligere et eksempel på hva vi i Volvo mener når vi sier at vi skal ha et digitalt lederskap i det vi gjør.

Sjekk ut nettsiden til Volvo Ocean Race 2014-2015

Fra Lisboa går nå racet videre til Frankrike den 7. juni, deretter et kort pitstop i Amsterdam før målgang skjer i Gøteborg. Både jeg og mine kollegaer følte denne helgen at vi er en del av en utrolig spennende side av Volvo og vi gleder oss virkelig til målgang i Gøteborg – som er forventet å finne sted i tidsrommet 20. – 24. juni.

Måtte det beste teamet vinne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *