Rundt neste sving

Med lanseringen av våre nye biler, Connected Cars, er vi betydelig nærmere vår nullvisjon «Ingen hardt skadd eller forulykket i en ny Volvo etter 2020».

ØysteinHerland_24I år kjører vi et svært spennende samarbeidsprosjekt mellom Statens Veivesen og Volvo. De første testbilene rullet ut på veiene i februar, og prosjektet skal gå ut 2017. Et tilsvarende prosjekt kjøres også i vårt naboland Sverige.

Gjennom en liten enhet montert i et hundretalls bilers diagnosekontakt, sendes det løpende data om vær, føre, temperatur, nedbør og bremsefriksjon til Statens Veivesen. Dette gir grunnlag for å kunne avgjøre veiens tilstand og derigjennom bedre trafikksikkerheten.

Dette samarbeidsprosjektet er nå i starten av fase to. I denne fasen vil det være mulig å sende data tilbake til andre biler som befinner seg i samme området. På denne måten vil du i fremtiden kunne varsles om at det rundt neste sving for eksempel står en bil med nød-blink på. Slik vil farlige situasjoner kunne unngås, og det vil bli enda sikrere å bevege seg på veiene våre.

Sjekk ut vår lille illustrasjonsfilm under som viser dette

Samarbeidet mellom Volvo og Statens Vegvesen er unikt, og et godt eksempel på vellykket samarbeid mellom næringsliv og myndigheter. Slike samarbeid vil bringe oss store sprang fremover for å gjøre fremtidens mobilitet så sikker som mulig.

Nå er nok et spennende Volvo-år snart lagt bak oss, og jeg benytter anledningen til å ønske dere alle en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Takk for følget her på bloggen, og på gjensyn i 2016!

Med vennlig hilsen, Øystein

5 kommentarer til «Rundt neste sving»

  1. Hei Einar,
   Først av alt, din kommentar har blitt liggende i systemet av an eller annen grunn og det beklager jeg! Det er jo litt seint å si God Jul, men vi kan jo ønske Godt Nyttår :)Hyggelig å høre om Volvo-bilene i familien og jeg håper jo at det fortsetter!
   Igjen, beklager at kommentaren din falt ut av systemet

   Med vennlig hilsen
   Øystein

 1. Tacj för enn väldigt intressant blogg. Jag följer noga med alla nyheter om s90. Synd bara att avgifterna i Norge är så pass höga att man inte har råd 🙁

  1. Hei Andreas,

   Jeg er enig med deg i at norske bilavgifter er en utfordring. Imidlertid jobber jo myndighetene med dette tema og en betydelig endring ble gjort fra 1. januar i år og ytterligere endringer er lovet neste år. Målsetningen er jo å endre avgiftene fra kjøp til bruk og på den måten få ytterligere grønn profil på avgifts regimene

   Med vennlig hilsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *