Riktig God Jul og et Godt Nyttår!

Julen nærmer seg med stormskritt, og tradisjonens tro går man da ofte inn i refleksjonens tid.

Jeg sitter i øyeblikket ombord på et Norwegian fly til Barcelona sammen med en Volvo kollega og 10 norske journalister. Vi skal det neste døgnet testkjøre vår nye XC40 på varierte spanske veier, og norske journalister skal gjøre sin vurdering om dette er starten på nok en Volvo- suksess.
Barcelona-XC40-hvit (1)Dere der hjemme må nok vente i spenning litt lenger før dere får anledning til å prøvekjøre bilen hos våre forhandlere i februar. Jeg gleder meg stort,  og håper selvsagt på positive konklusjoner fra media. Du skal få høre mer om det etter hvert.

IMG_5442 (1)

 

Men først litt om året vi nå snart har lagt bak oss:

Etter hektiske arbeidsdager, lansering av nye Volvo XC60 og dessuten noen andre varianter på samme plattform som V90, XC90 og V90CC, har vi allerede konkludert med at 2017 blir nok et rekordår for oss i Norge. Det er selvsagt veldig gledelig, og ikke minst også at vi bidrar markant til den globale suksessen vi har hatt i Volvo de senere år.

Vi har også markert oss sterkt på mange områder digitalt og teknologisk i 2017. Spesielt synes jeg lanseringen av Care by Volvo i Norge har vært en milepæl. Vi er ett av syv Volvo-markeder i verden som har vært med i den første lanseringen av et helt nytt bilkonsept, abonnement.

Denne måten å løse mobilitet på kontra tradisjonelt kjøp eller leasing, er unikt innen bilbransjen. Det åpner for helt andre muligheter og løsninger for den enkelte kunde.

Jeg er spesielt fascinert fordi jeg ser at dette er noen av de endringer som nå kommer for bilbransjen, nye tjenester og produkter og også at rollefordelingen blant aktørene i bransjen endres. Å være tidlig ute med innovative løsninger mener jeg er avgjørende for den fremtidige utviklingen, og for om vi i Volvo skal klare å utvikle oss i takt med alle de endringer som skjer i markedet og i samfunnet innen digitalisering og teknologi.

2017 har naturlig nok også vært preget av diskusjoner rundt bilavgifter og foreslåtte endringer i statsbudsjettet. Dette er en årviss diskusjon, og et tema med stort engasjement. Det påvirker selvsagt dere som kunder og oss som bilprodusent, og vi har tidligere år opplevd stor grad av uforutsigbarhet.

De siste årene har vi imidlertid beveget oss i en tydeligere linje mot en målsetning – og det er bra. Årets avgift forsterker målsetningen om å avgiftsbelegge ut fra utslipp, og det er en tydelig strategi med forutsigbarhet. Jeg har blogget om statsbudsjettet tidligere, og du kan lese flere detaljer der.

Barcelona-XC40 (1)Kl 12:10 landet vi i Barcelona og ble tatt godt i mot av hyggelige Volvo kollegaer fra Gøteborg. Journalistene dro rett på prøvekjøring, og vi startet forberedelsene til den norske presentasjonen for journalistene.

Barcelona-XC-40-front (1)

Etter min mening var det en fornøyd gjeng journalister som ankom vårt møterom – og i dag er allerede de første positive omtaler og «terningkast» på nettet.

Dette lover godt! I morgen og mot helgen ser jeg frem til flere artikler på nett, og jeg har en god følelse for at det blir flere gode omtaler.

Etter en hyggelig kveld i Barcelona var det igjen klart for en ny prøvekjøringsdag.

XC40-interior (1)

Før prøvekjøringen fikk dessuten journalistene demonstrert «bildeling» – en ny smart funksjon i XC40. Her kan du via din smartphone dele bilen med en venn eller familie uten å utveksle bilnøkkel. Vedkommende du deler bilen med bruker helt enkelt sin telefon som nøkkel, og dere kan dele bil permanent. Dette kan dere gjøre enten for en dag eller bare for noen timer. Smart, ikke sant?

Nå er jeg på vei hjem, sitter ombord i nok et Norwegian fly, ute er det vakre hvite fjell og jeg kan faktisk merke julestemningen siger inn. Jeg gleder meg til å ta fatt på de siste arbeidsdagene som gjenstår av året, før det er jule- og nyttårsfeiring med familie og venner.

Flytur-Barcelona (1)

Til alle kjære Volvo-venner og lesere av bloggen min, ønsker jeg først å takke for følget på bloggen og for at dere har medvirket til at vi kan legge nok et godt Volvo- år bak oss – og ikke minst ønsker jeg alle en Riktig God Jul og et Godt Nyttår!

Med vennlig hilsen
Øystein

2 kommentarer til «Riktig God Jul og et Godt Nyttår!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *